07. september 2024
Facebook
utorok, 12 december 2017 12:00

Transformáciou DFNsP na Národný ústav destkých chorôb sa podľa Druckera zmení smer pediatrie

Written by 
Rate this item
(0 votes)

BRATISLAVA 12. decembra (WebNoviny.sk) - Detská fakultná nemocnica s poliklinikou v Bratislave (DFNsP) sa od prvého januára budúceho roka pretransformuje na Národný ústav detských chorôb (NÚDCH). Informoval o tom v utorok na tlačovej konferencii minister zdravotníctva Tomáš Drucker. Ako povedal, nie je to len zmena názvu, týmto krokom sa zásadne zmení smerovanie pediatrie na Slovensku a zároveň aj podmienky na liečbu detí.

Najnáročnejšia zdravotná starostlivosť

"Národné ústavy poskytujú zdravotnú staroslivosť na tej najvyššej úrovni, dokážu sa postarať o pacientov s najťažšími komplikáciami, vytvárajú podmienky pre odborný rast pre najlepších lekárov a špičkových odborníkov, zavádzajú inovatívne postupy diagnostiky a liečby pre ostatné zdravotnícke zariadenia a v neposlednom rade v spolupráci s univerzitami vychovávajú mladých medikov," poznamenal Drucker. Odporúčame:
Ministerstvo zdravotníctva nebude odkladať zavedenie e-Health, lekári pokuty nedostanú Ako pokračoval šéf rezortu zdravotníctva, bratislavská detská fakultná nemocnica už v súčasnosti poskytuje najnáročnejšiu zdravotnú starostlivosť pre detských pacientov a v budúcnosti sa bude už ako národný ústav rozvíjať podľa najnovších poznatkov a trendov v oblasti detskej medicíny.

Špecializované centrá pre liečbu detí

"Na transformáciu sa detská fakultná nemocnica pripravuje počas celého tohto roka, a aj preto sme nemocnici pridelili kapitálové výdavky zo zdrojov ministerstva zdravotníctva vo výške viac ako 15 miliónov eur," dodal. Odporúčame:
Doplnkové ordinačné hodiny podľa Fica pravdepodobne nebudú, môžu za to vraj klamstvá opozície Cieľom NÚDCH je vytvoriť špecializované centrá pre liečbu detí s najzávažnejšími ochoreniami z celého Slovenska a zároveň liečiť v nich pacientov tak, aby ich posilnením ambulantnej zdravotnej starostlivosti čo najmenej zaťažovali hospitalizáciami, ktoré ich nielen stresujú, ale aj vystavujú zvýšenému riziku možných komplikácií. Všetky deti, ktorých zdravotný stav to umožňuje, je v pláne liečiť v domácom prostredí.

Viac k témam: Detská fakultná nemocnica s poliklinikou (DFNsP) v Bratislave, Ministerstvo zdravotníctva SR, Národný ústav detských chorôb (NÚDCH), Tomáš Drucker
Zdroj: Webnoviny.sk - Transformáciou DFNsP na Národný ústav destkých chorôb sa podľa Druckera zmení smer pediatrie © SITA Všetky práva vyhradené.

Read 127 times

Media

NULL

Image Gallery

NULL

Reklama

Anketa

Rozmýšľali ste o premiestnení Vašej firmy do daňového raja?

áno, už som tak urobil - 14.3%
áno pripravujem sa na to - 35.7%
nie nerozmýšľal som - 35.7%
nie nerozmýšľal som a ani tak neurobím - 14.3%
The voting for this poll has ended on: september 9, 2013

Partneri projektu

judikaty sita

Ekonomický portál financnik.sk Vám prináša

ginal robinson banner